Hurma Diyeti

11-07-2023 18:25
Hurma Diyeti

Hurma Diyeti Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Beslenme ve diyetetik alanında uzman kişilerce onaylanmış pek çok sağlıklı diyet ve detoks tarifi son dönemlerdeki popülerliğini koruyor. Hurma diyeti de bu sağlıklı diyet alternatiflerinden biri.Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz hurma, diyetlerde ve sağlıklı beslenme programlarında tok tutma ve tatlı ihtiyacını karşılama özelliklerinden dolayı en sık listeye alınan ürünlerden biri. Fakat bu diyet, içerisinde hurma barındırması sebebi ile değil, yalnızca hurma ve yoğurt ikilisi ile uygulanmasından ötürü bu ismi almıştır.

Asıl adı hurma yoğurt diyeti olan bu uygulamada hurmanın yoğurt ile birlikte tüketilmesinin sebebi diyeti uygularken gerekli proteinlerin vücuda alınmasını sağlamaktır. Kaslar için gerekli olan protein ve kemikler için gerekli olan kalsiyum açısından çok zengin bir ürün olan yoğurt, diyet süresince ihtiyacınız olan enerji ve gücü sağlayarak bünyenizi güçlü tutacaktır. Kısacası sadece hurma ile beslenmek bu diyetin prensibi değildir.

Hurma-Yoğurt Diyetinin Püf Noktaları

Hurma diyetinin uygulanışına geçmeden önce, diyetin uygulanışı sırasında ve öncesinde dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedelim.

Hurma yoğurt diyetinde kullanılacak olan hurmalar kesinlikle kaliteli ve doğal olmalıdır. Uygun koşullarda saklanmadığını ya da içerisinde herhangi bir katkı maddesi barındırdığını düşündüğünüz hurmalara bu diyette kesinlikle yer vermeyin. Yoğurt ve hurma diyeti tamamen doğal ürünler ile uygulanmalıdır. Bu sebeple diyetinizde kullanacağınız yoğurdun da ev yapımı olması önerilmektedir. Hazır yoğurt kullanmanız da mümkündür. Ancak ev yapımı yoğurdun bu diyette daha etkili olduğu bilinmektedir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise diyette kullanacağınız hurmaları bir gece önceden ortadan keserek suyun içinde bekletmektir. Bunu yapmanızdaki amaç, hurmanın tok tutuculuğunu sağlayan laksatif etkisini artırmaktır. Ayrıca hurma diyeti tam olarak etkisini göstersin istiyorsanız günde en az iki litre su tüketmeniz gerekmektedir.

Hurma Yoğurt Diyetinin Uygulanışı

Hurma diyeti, bir hafta süreyle uygulanmalıdır. Daha kısa süreli uygulamak, diyetten beklenilen verimin ve sonucun alınmamasına sebep olabileceği gibi diyeti bu süreden daha uzun süre uygulamak da çeşitli sorunlara sebep olabilir.

Günde sabah-öğle-akşam olmak üzere üç öğün şeklinde programlanan diyette her öğün, 7 hurma 1 kase yoğurt şeklinde uygulanmalıdır. Yani bir günde tüketeceğiniz toplam hurma sayısı 21, yoğurt miktarı ise 3 kasedir. Her öğün, geceden suda beklettiğiniz yedi adet hurmanın yanında bir kase –mümkünse ev yapımı- yoğurt tüketin ve bu programı bir hafta süresince uygulayın. Yoğurdu soğuk olarak tüketmeniz ayrıca önemlidir. Çünkü bu şekilde vücudunuz besini ısıtmaya çalışırken özellikle yağ yakacaktır.

Diyeti uygularken hurma ve yoğurt haricinde yalnızca su ve yeşil çay tüketebilirsiniz. Günde en az iki litre su içmeniz diyetin işleyişi açısından zorunluyken, günlük içebileceğiniz yeşil çay miktarı ise iki fincan ile sınırlıdır. Bütün bunlara ek olarak diyeti uyguladığınız bir hafta boyunca her gün, günde minimum yarım saatlik yürüyüş yapmanız diyetten hedeflediğiniz sonuçları alabilmeniz adına çok mühimdir.

Hurma Diyetinin Faydaları

Çoğu diyette olduğu gibi, hurma diyetinde de genel gaye kilo vermek ve fazla yağlardan kurtulmaktır. Hurma diyetiyle kaç kilo verilir sorusuna verilecek yanıt ise 5 ile 7 kilo arasıdır. Diyeti doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulamanın sonucunda bir hafta içerisinde 5 kilo kaybetmek mümkündür. Ama vücuttaki yağ oranına ve metabolizmanın çalışma hızına bağlı olarak bu sayının yediyi bulduğu da sıklıkla görülmektedir.

Ancak hurma ve yoğurt diyeti yapanlar, zayıflamanın yanı sıra hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlarından da kolaylıkla kurtulabilmektedir. Çünkü hurma, yoğurt ile birleşerek vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanızı, bu sayede fazla yağlarınızın yanında ödemlerinizden de kurtulmanızı sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.